Bouwkroniek

 

10 juli 2017

Volledige stilte door het bouwverlof.

De voorbije weken werd de kruipkelder voor de stookolietank uitgegraven en werden de fundamenten voor de torenkraan gegoten. Ook werden de regenputten ingekuild….en nu wachten om uit de kelder te geraken….

 

 

15 juni 2017

De grondwerken zijn bijna klaar. De kruipkelders zijn uitgegraven. Vandaag wordt de betonplaat gegoten. Eventjes windstil, het rioleringsplan en regenwaterplan zijn in volle ontwikkeling. Voor de opvang en de recuperatie van het regenwater worden 5 putten van elk 20 000 liter voorzien.

8 mei 2017

De bouwwerken zijn gestart: het bouwterrein is afgezet met nadar-hekkens. De ondergrondse afvalcontainers zijn verplaatst naar de parking, makkelijk bereikbaar voor iedereen. Weldra volgen de eerste graafwerken….wordt vervolgd…..

start van de bouwwerken

20170508_bouwwerken2_1357px20170508_bouwwerken3_1358px

In dit project gaat veel aandacht naar licht, natuur en ruimte, zowel voor de bewoners als voor de medewerkers. Naast onze beveiligde belevingstuin zorgen wij voor een wandelparcours doorheen de gebouwen met als doel onze bewoners mobiel te houden.

voorenzijaanzicht

Concreet realiseert het project:

  • 22 woongelegenheden van 25 m² waarvan 11woongelegenheden in de vervangingsnieuwbouw
  • Op de tweede verdieping, met een prachtig uitzicht op de natuur, voorzien we 7 zorgflats van 50 m² voor alleenstaanden alsook voor koppels
  • Daarnaast bouwen wij bijkomende leefruimtes, een onthaal/secretariaat, een gespreksruimte, een kapperssalon, een wellnessruimte en een cafetaria/restaurant  (dat ook in vergaderruimtes ingedeeld kan worden ).
  • Voor de medewerkers voorzien we nieuwe kleedkamers en een rustruimte op de eerste verdieping.
  • Ook gaat er bijzondere aandacht naar veiligheid.

kamerzicht2kamerzichtkamerzicht1