Bouwkroniek

7 december

Morgen worden de kabels geplaatst die onder de dakdichting komen. Alles staat dan klaar om, als het weer dit toelaat, aanstaande woensdag de hellingschape te plaatsen. Het is de bedoeling is om tegen het bouwverlof het gebouw waterdicht te hebben. Dit wil zeggen dat in week 51 de dakwerker komt om de 1 ste laag roofing te plaatsen.

 

 

 

 

26 oktober

Vandaag worden de predallen geplaatst om het 1ste verdiep af te dekken. De riolering rond het gebouw is ook geplaatst. Begin november zal het 1ste verdiep af zijn en worden de metselwerken op het 2de verdiep gestart.

 

20 oktober

Vandaag vindt de officiële steenlegging plaats in aanwezigheid van de directie en de Raad van Bestuur, vervangend burgemeester Isabel Van Quickelberghe, een aantal schepenen, volksvertegenwoordiger Stefan Vercaemer en Vlaams parlementslid Cindy Franssen.

 

 

 

 


6 oktober 2017

Het binnenmetselwerk van de gelijkvloerse verdieping is zo goed als rond. Een deel van de prédallen zijn ook reeds ter plaatse. De eerste trap is een feit. Ondertussen is er in het bestaande gebouw in de leefruimtes een stofwand geplaatst zodat er weldra een verbinding tussen de gebouwen kan worden gemaakt. Het project begint al een beetje vorm te krijgen.

 

 

15 september 2017

De metselwerken voor de kruipkelder zijn voltooid. Vandaag worden de prédallen geplaatst.
Maandag wordt de stookolietank in de kruipkelder gelaten. Weldra kan worden gestart met het metselwerk boven de grond.

25 augustus 2017

Fundamenten zijn klaar

 

 

 

24 augustus 2017

De bewapeningswerken zijn klaar voor het gieten van de fundamenten op vrijdag

15 augustus 2017

De grote torenkraan stijgt uit boven de gebouwen. De ijzervlechters zijn alles aan het klaarmaken om nadien de vloerplaat te gieten. Een monnikenwerk…..

10 juli 2017

Volledige stilte door het bouwverlof.

De voorbije weken werd de kruipkelder voor de stookolietank uitgegraven en werden de fundamenten voor de torenkraan gegoten. Ook werden de regenputten ingekuild….en nu wachten om uit de kelder te geraken….

 

 

15 juni 2017

De grondwerken zijn bijna klaar. De kruipkelders zijn uitgegraven. Vandaag wordt de betonplaat gegoten. Eventjes windstil, het rioleringsplan en regenwaterplan zijn in volle ontwikkeling. Voor de opvang en de recuperatie van het regenwater worden 5 putten van elk 20 000 liter voorzien.

8 mei 2017

De bouwwerken zijn gestart: het bouwterrein is afgezet met nadar-hekkens. De ondergrondse afvalcontainers zijn verplaatst naar de parking, makkelijk bereikbaar voor iedereen. Weldra volgen de eerste graafwerken….wordt vervolgd…..

start van de bouwwerken

20170508_bouwwerken2_1357px20170508_bouwwerken3_1358px

In dit project gaat veel aandacht naar licht, natuur en ruimte, zowel voor de bewoners als voor de medewerkers. Naast onze beveiligde belevingstuin zorgen wij voor een wandelparcours doorheen de gebouwen met als doel onze bewoners mobiel te houden.

voorenzijaanzicht

Concreet realiseert het project:

  • 22 woongelegenheden van 25 m² waarvan 11woongelegenheden in de vervangingsnieuwbouw
  • Op de tweede verdieping, met een prachtig uitzicht op de natuur, voorzien we 7 zorgflats van 50 m² voor alleenstaanden alsook voor koppels
  • Daarnaast bouwen wij bijkomende leefruimtes, een onthaal/secretariaat, een gespreksruimte, een kapperssalon, een wellnessruimte en een cafetaria/restaurant  (dat ook in vergaderruimtes ingedeeld kan worden ).
  • Voor de medewerkers voorzien we nieuwe kleedkamers en een rustruimte op de eerste verdieping.
  • Ook gaat er bijzondere aandacht naar veiligheid.

kamerzicht2kamerzichtkamerzicht1