Jobstudent, stagiair & vrijwilligerswerk

Start2Workproject in Haagwinde

Een tijdje geleden namen 9 Laatstejaarsstudenten van het Instituut voor Verpleging – Campus Oudenaarde de volledige organisatie, zorg & verpleging van de afdeling Orchidee van ons over. De bewoners en het zorgteam van Haagwinde kijken met heimwee terug op deze boeiende en succesvolle ervaring.

Het project Start2Work brengt laatstejaarsstudenten nóg een stapje dichter bij de werkvloer: in groep nemen ze een volledige verpleegafdeling van binnen een woon-zorgcentrum of een algemeen ziekenhuis over.
Met dit innovatief project willen we de studenten verpleegkunde een realistisch beeld geven van het beroep en ze nog beter klaarstomen voor de werkvloer.

Deze bijzondere stage laat studenten kennismaken met zaken die in een klassieke stage niet of onvoldoende aan bod komen. Omdat ze actief kunnen meewerken in een zorgteam, krijgen ze inzicht in de organisatie van een afdeling, leren ze efficiënt omgaan met tijd en komen ze in contact met familie, artsen en paramedici.
Het geeft hen de mogelijkheid om kritisch na te denken over de werking van een afdeling en hun rol als verpleegkundige hierin.

Jobstudent, stagiair & vrijwilligerswerk

  • werken als vrijwilliger
  • werken als stagiair
  • werken als jobstudent

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen snel contact met je op

* verplicht veld